Buna, buna!

Hey! Da, eu asta de sus te stiga!

Ma ignori!?.. Da.. ma asteptam la asta!

Stau si ma contrazic cu o prietena.

Te intrebi pe ce tema?

Ei bine pe tema „prosti”!

Nu exista oameni prosti… fiecare persoana are  capacitatile lui, tu nu poti sa ii spui unei persoane ca este proasta din cauza ca nu poate face ce faci tu. Exista oameni care fac multe lucruri mult mai bine decat o faci tu, nu poti sa te duci la o alta persoana si sa zici ca ala/aia este proasta.

La urma urmei de ce se zice asta?

Sunt multe variante, una dintre acestea fiind lipsa de cunoastere, alteori se foloseste pentru al face pe respectivul sa se simta prost, sa scada stima de sine si sa creasca a ta, se mai foloseste si atunci cand persoana in cauza nu sustine punctul tau de vedere.

Acest cuvant  a intrat in vocabularul nostru atat de adanc incat in folosim si far motiv.

Cuvintele nu mai au valoare, in tercut iti masurai vorbele, nu le ziceai oricum si oricand, era o acuza grava daca faceai pe cineva „prost”.

Dar noi trebuie sa intelegem ca nu toti avem capacitatea de asimilare a informatiilor la fel, nu toti avem aceleasi preocupari, nu ne pricepem pe aceleasi domenii.

Noi suntem rai, ii judecam pe toti cei care nu sunt ca noi, dar nu ne gandim ca de fapt noi nu suntem ca ei, noi cerem celui de langa noi sa faca lucrurile asa cum vrem noi sa le faca, nu cum vrea el, nu cum ar trebui facute!

Noi ne suparam cand nu ne sunt ascultate parerile sau cand cineva indrazneste, auzi la el, indrazneste ca schimbe subiectul unei discutii, subiect ales de tine, subiectul tau preferat!

Cele mai multe relatii de prietenie se sfarsesc din cauza asta!

„Te-ai schimbat!… Nu te mai recunosc… Ce e cu tine!?”

Oamenii se schimba, oamenii se maturizeaza, isi schimba preferintele, ne plictisim, descoperim domenii noi si vrem sa le exploram, dorinta de varietate apare, intram in cercuri noi, cunoastem oameni si ne dam seama ca lumea mai are si o alta fata, ca exista si asta si asta si asta, si ca ne place!

Problema ar trebui taiata de la radacina!

Toate acestea incep in familie, educatia pe care o primesti de la parinti te intarata sa fii competitiv, sa fii tu cel mai bun, cel mai cel. Dar parintii nu se gandesc ca asa taie comunicarea dintre oameni.

„Nu te juca cu ala ca o stiu eu pe ma-sa si e asa si pe dincolo”

NU! nu este bine sa fie asa. Oamenii sunt diferiti.

„Ura se mosteneste! Hotia se mosteneste..”

„Tat-su a facut puscrie asa o sa fie si fiu-su’ ”

Poate, dar  poate nu!

Poate „fiu-su” a vazut greseala parintelui si nu o repeta… depinde mult de educatia primita in familie!

Semnat, Un copil!

Reclame