E seara si afara luna mangaie strada pustie.

De un gard sta rezemat de 10 minute cu privirea la papucii inca curati, asculta aceasi piesa si nu se satura sa elibere din cand in cand cateva versuri razlete.

E miezul noptii si nu ii pasa! e el.. e singur si solitar!… A mai trecut jumatate de ora, simte furnicaturi in tot corpul cand incearca sa se ridice. Privirea urmareste o rama care se dezmeticeste dupa prima ploaie sanatoasa din vara asta.

Se uita la ceas si zambeste…. schimba piesa si pleaca spre casa!

Dimineata urmatoare se trezeste cu aromana amaruie de cafea din bucatarie – casa goala, un bilet pe frigider „Suntem la piscina, ai mancare in frigider… ti-am facut si cafea, sper sa nu se raceasca pana te trezesti!… P.S. Azi pleci la bunica!”

Isi bea cafeau si unge alesne pe paine dulceata. Intra pe messenger si vorbeste cu cativa prieteni – azi pe invisible!

Spre seara in incinta se adunasera vreo 20 de prieteni cu cate un rucsac si un sac de dormit. Destinatia -> casa bunicilor… mai bine zis gradina acestora!

Nici ca se putea mai bine! Casa nu mai era locuita de mai bine de 15 ani,  era insa ingrijita si chiar arata bine. El nici macar nu isi amintea de bunicii lui. Pregatise iesirea asta de la inceputul primaverii… s-a dus si bac’ul si admiterea… Proaspetii studenti si viitorii seniori ai liceului isi aranjau locul ptr urmatoarele 10 zile!

  • cosit iarba- bifat!
  • maturat veranda- bifat!
  • stabilit camerele- bifat!
  • aerisit casa- bifat!

Fetele se apucasera sa faca ceva pentru cina, baietii stateau cu chitari pe unde apucau. Apusul imortaliza momentul in noante dulci de vara!

… Miros de gratar cu iz de vin alb!… Raul la doi pasi, vecini – destul de departe!

Ce-ti mai poti dori?!…

Bun regasit, vacanta!

 

Reclame