Razele de soare aduna roua de pe frunzele matinale, simt aroma de cafea de pe buzele tale, cu picioarele desculte pasesc pe pamnatul umed, iti intind o mana sa mi te alaturi, insa tu refuzi si iti bei linistit cafeaua. Azi esti mai putin nervos, azi lipsa tigarilor nu iti strica dispozitia… te-ai obisnuit… ti-ai modelat stilul de viata.. Cafeaua din ceasca s-a terminat, ma privesti dar nu vrei sa ma urmezi, ma lasi sa devin o umbra verde…
Soarele este sus, stai pe acelasi balansuar vechi.. te lasi in voia scartaitului, nu iti pasa ca alunga vantul… nu te deranjeaza singuratatea… Caldura nu te-a plictisit, deja nu iti mai simti trupul complesit de aerul cald. Privesti norii si le dai contur…. Te lasi strigat de mii de ori, abia raspunzi si atunci domol. Azi nu iti pasa… esti tu cu tine si iti place. Restul sunt doar de decor.. doar zgomot ce alunga fantasmele mintii tale.
M-am intors… e amurg si esti tot acolo. Aceasi ceasca de cafea zace pe masuta de lemn. Razele soarelui isi i-au la revedere, nu zambesti, insa nici trist nu imi pari. Nu vreau sa te trezesc, chiar daca ochii iti sunt larg deschisi. Ma asez in pragul usii, in spatele tau.. ma trezesc in galagie…. Te—au chemat sa te joci cu ei… nu ai timp. Esti mult prea ocupat… cu tine! Rad in sinea mea, dar nu pot sa exteriorizez. Nu vreau sa ma pierd in umbre si in singuratate alaturi de tine, nu ma caut, si nu gasesc raspunsuri in zat. Intru si ma distrez, in felul meu…. In felul lor.. dar nu si al tau!
Luna a rasarit.. e plina si senina. Te vad senil.. batran si calm. Intelept si tacut. Te ridici si ceri un pahar cu apa, toti te privim insa nu ne ridicam nici unul, dintr-un colt o mana cu tigara iti intinde un pahar! Dai sa iei tigara, dar te opresti.. primesti paharul si iesi. Un multumesc stirb a ajuns in incapere. Plangi sau iti este prea foame si nu ai puteri… Mult dupa miezul noptii intru in camera. tu dormi in liniste. Ma asez in patul meu si te privesc… ma ridic si iti mangai fruntea.. te invelesc si te sarut scurt de Noapte buna!
Reclame