Vreau sa traiesc

Sunete mute… te plimba prin ape tulburi… apele mintii tale! Te simti stingher cand te privesti in oglinda, nu crezi ca esti tu…. Asa batran, asa urat.. asa trist! Refuzi sa iti privesti ochii. Te uiti la ridurile din jurul gurii, la obrajii brazdati de lacrimi. Privesti fardurile de pe noptiera. Alergi si cauti scaparea in ele, da, ele reusesc sa iti picteze zambetul pe buze, dar in suflet?!… acolo cine il picteaza, cine il creeaza?…

Constientizezi ca doar tu poti face asta!.. Dar pana cand?!.. Singur… ratacit prin ceata deasa. Tu o creezi, tu o ucizi… tu o colorezi si decolorezi… Tu esti Dumnezeul lumii tale!… dar ce esti in lumea lui Dumnezeu?.. esti in alb.. in negru  .. sau praf pe pervaz.

Mergi in baie si te uti la periuta de dinti.. te gandesti… nu zambesc… nu imi va vedea nimeni zambetul… dintii.. Privesti cabina de dus… nu ies afara.. nu imi va mirosi nimeni parfumul trupului meu… privesti oglinda. Iti vezi ochii… si plangi! Dai drumul la apa…. Intrii in dus imbracat… lasi apa sa curga… la un moment dat te arde…  lovituri scurte de bici, apoi iti este frig… simti cum ingheti.. te ninge cu gheata…. Aburii te sugruma… vrei sa iesi, dar iti e somn…. Adormi si te trezesti in patul tau… !

Oare acolo am adormit?.. Oare doar am visat? Insa nu apuci sa te gandesti la raspunsuri ca déjà camera este plina cu membrii familiei care te bat la cap… nici nu te mai obosesti sa raspunzi… sau sa faci orice altceva… ii asculti… te ridici si pleci. Iti e foame.. nu iti place nimic din ce vezi, iesi afara… e seara, esti subtire imbracat. Vantul déjà de trimite in casa… insa privind inapoi simti ca nu e locul tau… privesti cerul… urci la ultimul etaj.. privesti pamantul… apoi primii nori care acopera luna… Fredonezi o piesa…. Astepti… nu te gandesti la nimic… te vezi pe margine.. si fara aripi!… Cum ai sa zbori daca nu ai aripi?… cobori. Si intrii in Biserica  sufletului tau!

Doamne… in lumea ta..Eu vreau sa…. Traiesc!

Reclame