http://www.youtube.com/watch?v=KNZ2Zx_T9VM

Buna dimineata, soare!

Intru in apa si imi las corpul coplesit de furia cascadei.. simt pietrele sub picioare… greutatea mea le tine umbra. Pete de nor si soare.

Sunete asunse.. pestera in umbra apei. Intru si imi fac patul. Zorii zilei s-au aratat mai devreme astazi. Nici un zgomot nu trece de fortareata lichida. Ma scufund in lac si ies la mal.  E inca racore… nu stiu daca e roua sau doar eu. Alerg in poienite si gradini, micul de jun- asigurat.

Azi pare ca totul se grabeste. Amiaza isi arata caldura innabusitoare… umbra copacilor nu imi e suficenta. Vad animalele care se ascund de soare, de mine, de altii ce i-ar putea vana.

Lebede albe si fluturi colorati… iepuri de camp si soricei… pasari si pasari.

O furnica s-a ratacit pe umarul meu… o las sa-si gaseasca drum… mana mea… autostrada ei..  inchid ochii si ii simt piciorusele micute cum alearga dezorientate.. ma gadila si induioseaza.. deschid si o vad cum paraseste unghia..

Imi prind parul si ma catar intr-un pom… vad plopii inalti si ii salut.. A trecut deja o luna si nu simt dorul de casa, de prieteni sau societate… nu simt dorinta de pat moale, sampon sau farduri. Zambesc si incep sa cant. Astept apusul si cobor iute sa i-au cina!… poate imi e dor de o masa calda… si de o imbratisare.

Dar nu stagnez in gand… si fug.

 

 

 

Reclame