Vantul este mult prea iute ca sa il prinzi, oricat ai incerca… In mijlocul caii ferate isi lasa rochia sa ii cada in voia razelor de soare si a brizei. Sta cu bratele deschise si asteapta… nu vrea sa vada, si-a legat ochii in matase neagra. Nimic altceva decat negru, doar asta vede si simte.
Zgomot asurzitor.. din ce in ce mai aproape… o sfasie gandul ca va fi ucisa… o fascineaza si abia asteapta… dar nu e cum se astepta… in loc de o durere insuportabila si o forta metalica simte… simte… om.. haine si pamant… pietre si nisip.
E inca vie, nu o doare nimic, simte cum sta sub o greutate, si nu ii este nici frig nici frica. Ii este cald si simte cum respira… pentru doi, sau chiar sunt doi.
Deasupra ei sta cineva, o alta fata cu un par scurt si tepos… respira greu si are ochii ca iesiti din orbite. Nu o cunoaste si se uita la ea surprinsa… Aceasta se da de pe ea si o priveste cu uimire.. o imbratiseaza. Mica sinucigasa nu reactioneaza..
– De ce faceai asta?
– Ce anume?!
– Ce asteptai?!
– Trenul… si l-am pierdut!
– .. E. .. Esti nebuna!
– Nu.
– Nu era o intrebare!
– Stiu, dar te contraziceam…
– Eu te-am salvat.
– Nu.
– CUM NU!?
– Nu m-ai salvat… ci doar mi-ai amanat inevitabilul sfarsit.. nu mi-ai facut un bine, ci mi-ai spulberat visele…
– Trenul ala te-ar fi spulberat cu totul!
– Si tu nu l-ai lasat.
– Esti …. NEBUNA!
– .. Nu!
– Oh ba da!
S-a ridicat si a plecat…ea pe urmele ei.
– Stii … poate asa a trebuit sa fie… sa fii o eroina.
– Nu.
– Ce nu?
– Nu te-am salvat pe tine… ci pe mine!
– Tradu-mi!
– Si eu am pierdut trenul… vazandu-te pe tine acolo mi-am dat seama ca nu era ceea ce imi doream.. nu era sfarsitul meu asa… si nici al tau.
– Super! Multumesc!
– Pentru?
– Pentru ca mi-ai schimbat visul…
– Cu placere…
– Zau?!
– Nu!
– Esti mereu tafnoasa cand faci pe eroina?
– Nu fac des pe eroina.. defapt e prima data.
– Ti-a iesit de minune.
– Zau!?
– Mi-ar placea sa zic NU!… dar DA!
– Suuuper!
 
Sunt stupefiat… toata drama pe care doream sa o vad s-a spulberat.. si nu pentru ca nu a trecut trenul peste tot si peste ea, ci pentru ca l-a pierdut!
Si acum in loc sa vad o balta de sange, sa vad oameni cum plang, sa aud cum se jeleste, vad doua fete trasnite, care merg brat la brat si nu le mai aud conversatia!
 
 
Reclame