Sta culcata pe spate si iti tine maine impreunate peste sanii acoperiti de hainele de ieri. Umbra norilor ii ascunde remuscarile si o lasa sa se odihneasca. Azi uraste soarele si vocea lui, azi e satula de vorbe si minute scurse printre parfumuri ieftine de cafea si tutunul altora. Azi vrea sa iti simta inima cum bate in usa palmei, sa simta cum sufletul mai cere aer si buzele cum ii ard dupa o lacrima. 

Se sprijina in palme si isi aduce parul uscat peste el, il priveste sec si se ridica. Prinde cu putere spatarul scaunului si tipa scurt, arunca in el cu prima carte si primul bilet de dragoste. isi lasa mainile sa ii cada pe langa corp si asteapta sa inchida usa in urma lui.

Se rezeama fara chef de tocul usii si face conturul manerului cu pofta – zambeste si se departeaza. Se uita prin perdeaua grea si il vede cum dispare… Priveste la picioarele desculte si se repezeste peste marginea balconului, ar striga dar nu are voce… nu are dor. Se retrage calma si ii face cu mana, el cu spatele isi continua drumul fara stiinta sau dor. 

Image

Reclame